НА ДВОРА

 • АВТОР

  Мария Банова
 • РЕЖИСЬОР

  Мария Банова
 • СЦЕНОГРАФИЯ

  Мария Банова
 • МУЗИКА

  Димо Стоянов П.И.Ф
 • ВРЕМЕТРАЕНЕ

  40 мин.
 • ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

  1+

Играта е основният метод за развитие на бебетата и тяхните физически, емоционални и вербални възможности чрез повторение, подръжание, бавно темпо, образ и действие.

Книжката с картинки на животни от селския двор е първят помощник на родителите за развитие на звуковото подръжание при бебетата. Последователното представяне на образ- звук-действие е в основата на стимулиране на лепет /несвързани срички/ при бебетата. Следващият етап от развитието е образуване на лепетни срички с поврарящи се звуци. Следващата стъпка е логическа връзка между дума и действие, а когато имаме и образ запаметяването при бебетата е по-лесно. Следва образуване на прости думи и заучаване на гласните звуци. Последвано от разбиране на дума и действие, дума и образ, съчетание на две и повече думи, и тяхното значение в просто изречение.

Основата на театъра за бебета е прости сцени с прости действия, подкрепени с минималистична и цветна визия /провокира зрение/, хармонична музика /провокира слуха/, бавно темпо на действие /провокира вниманието/ и позитивно заредени актьори/провокира емоционалността/.

Изборът за животните на двора е обосновано от проучване , че това е една от първите кижки с картинки която родителите дават на бебетата. Учебик за върката между образ-звук.

Заповядайте на едно представление което съчетава в себе си учене и забава чрез театрална игра.

Забавно , цветно, занимателно!

Представлението е подходящо за бебета и деца от 0 до 4 години.

 

1
2
3
4
5
6
7
8Участват:

Александра Грънчарова

Неделина Роселинова